fredag 20. februar 2009

Musikk 2.0


Glem cd-spillere i stuen, Itunes og nedlastingshysteri.
Spotify og Last.fm gjør mengder av musikk tilgjengelig – både gratis og laglig.

Høsten 2008 ble det plutselig store musikkbibliotek tilgjengelige for alle med en pc som er på nett. Nå ligger den største musikksamlingen bare et museklikk bort, lytte på musikk kommer ikke å bli som det en gang var.
Å spille musikk fra disse nettstedene er både enkelt å billig. Du laster ned en software som gjør jobben for deg. Teknikken bak dette er streaming, da laster du ikke ned songen til pc’en din. Du lytter bare på den live over nettet.
Du kan velge mellom en betaltjeneste og en som er gratis der du iblant blir nødt til å høre reklame.

Spotify
Koster cirka 100.-/mån eller 9.-/dag hvis du vil ha det uten reklame. De har avta le med de store platebedriftene og noen mindre. Den er tydelig og enkel og bruke, Et minus for at den savner den ”smale”musikken. Du finner alt med Michael Jackson og Bob Dylan men ikke the Knife. Du kan også holde deg oppdatert på bloggen deres.

Last.fm
Er litt billigere enn Spotify. Arbeider mye med direktekontakt med artister og har da et større utbud av smal musikk. De bruker menneskelig interaksjon på en god måte, er svært og oppdateres hyppig. Det er et litt vanskelig grensesnitt på applikasjonen. Hold deg oppdatert på bloggen.
Noen andre nettsted som bruker den samme teknikken.
www.dizzler.com (enkel men rotete design)
www.live365.com (Effektiv oppsamlingkanal for webradiostasjoner)
www.listen.groveshark.com (Stilig og enkel men treg og litt rar sangsortering)

Mattemaraton 2019

Nå er det ikke lenge til årets mattemaraton starter.  Som vanlig er vi i Asker klar for å vise oss frem igjen. Nytt for i år er at ordføre...