lørdag 30. mai 2009

Er twitter noe for lærere?

Enlig Diane Kraus så er svaret Ja, absolutt!

Hun har brukt Twitter; for profesjonelle og personlige grunner siden sommeren 2007. Hun bruker Twitter, for det meste, å peke på kollektiv hoderfå gode ideer og tanker fra menneskene i nettverket sitt og for å også gi dem ressurser og glimt inn i livet hennes. Når hun har et spørsmål, lege hun den på Twitter og får en reaksjon (eller 10 eller mer) i løpet av sekunder. Når hun gjør noe kult med elever og lærere, leggs det på Twitter og ofte med et oppfordrende spørsmål. Når hun har funnet en virkelig kul ressurs, jdeler hun det på Twitter for at nettverket skal få dra nytte av den.

Så, hva er Twitter nøyaktig? Vel de helt grunnleggende Twitterbrukerne har svar på spørsmålet "Hva gjør du?" Men, som forklart ovenfor, kan det være mye mer enn det. Etter min mening er Twitter menneskene du følger og menneskene som følger deg - Personlig Learning Network. Noen som blir med Twitter og kun har 5 etterfølgere og bare følger 5 personer vil ikke, etter min mening, få mest mulig ut av Twitter. Du må bygge et nettverk for å gi den magiske å skje. Start ved å følge noen få mennesker og se hvem de følger, og begynne å følge noen få av dem. Etter hvert vil folk begynne å følge deg og du kan deretter bestemme om du vil følge dem tilbake eller ikke. Æren er at du har fullstendig kontroll som er på nettverket, til alle tider.

Selvfølgelig kan Twitter også være en stor tidsluk hvis du tillater det. Nei, jeg leser ikke alle Tweets som kommer via kontoen min, men jeg leser Tweets fra folk i mitt mest umiddelbare Personal Learning Network. For å hjelpe til i organiseringen av all denne informasjonen og statusoppdateringer kan man bruke et 3. parts programsom, TweetDeck.
Det finnes mange slike programmer der ute, så du trenger ikke alltid å navigere til din Twitter.com for å lese Tweets.

Så, er det et sted for Twitter i opplæring? YES! Sjekk ut disse ressursene for å se hvor og hvordan du kan komme i gang med Twitter selv.

* Ni Reasons to Twitter i skolen
* Twitter, A Hvordan-veiledning for lærere
* Twitter for lærere
* Hva er Twitter? Wikispace
* 100 Twitter verktøy for å hjelpe deg å nå dine mål


Ingen kommentarer:

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...