søndag 31. mai 2009

Hva er google wave?!?!

Hvis du vil ha den fullstendige gjennomgangen så foreslår jeg at du leser artikkelen om lanseringen av Google Wave. Eller se den lange filmen

Google Wave er en sanntids kommunikasjonsplattform.
Den kombinerer e-post, direktemeldinger, wikier, web chat, sosiale nettverk, og prosjektledelse for å bygge en elegant, inleseren kommunikasjon klient.
Du men for å diskutere hvordan dagen har vært, eller dele filer.m. Google Wave har en rekke nyskapende funksjoner,noen av dem- --Real-time: I de fleste tilfeller kan du se hva noen andre har skrevet, tegnet etter karakter
-Embeddability: Bølgene kan bygges inn i en blogg eller nettside.
-Programmer og Extensions: Akkurat som et Facebook (Facebook vurderinger) program eller en iGoogle gadgetkan den som vil eller ønsker bygge sine egne programmer innenfor bølger. De kan være alt fra roboter til komplekse sanntids kamper.
- Wiki funksjonalitet: Alt som er skrevet i Google Wave kan redigeres av andre, fordi alle samtaler innen plattformen er delt. Således kan du korrigere informasjon, tilføye informasjon, eller legge inn egne kommentarer i et utvikllende samtale.
- Åpen kildekode: Google Wave er åpen kildekode, for å fremme innovasjon og adopsjon blant utviklere.
- Playback: Du kan gå bask i tid og spille en del av bølgen for å se hva som ble sagt.
- Naturlig språk: Google Wave har autokorrektur, den kan kontrollere stavemåten selv og gå så langt som å vite forskjellen mellom lignende ord. Det kan også automatisk oversette on-the-fly.
- Dra-og-slipp-fildeling: Bare dra filen inn i Google Wave og alle vil ha tilgang til.
Selv om disse er bare noen få av de mange funksjonene i Google Wave, er det lett å se hvorfor folk er veldig nyskjerrige.
Google Wave er lagd av et team basert i Sydney, Australia. Kjernen av teammedlemmer er to brødre, Jens og Lars Rasmussen, og prosjektleder Stephanie Hannon, alle har vært store bidragsyterer i et annet stort prosjekt hos google, Google Maps

For å forstå google waves fullt ut så er det noen begreper som er viktige å ha på plass.
- Wave: En bølge, spesielt, refererer til en bestemt gjengede samtale. Det kan være bare en person, eller det kan være en gruppe brukere eller roboter (forklart nedenfor). Den beste sammenligningen jeg kan gjøre er at det er hele direktemeldinger (IM) historie med noen. Alt du noensinne har diskutert i en enkelt chat eller samtale er en bølge.
- Wavelet: A wavelet er også en samtaletråd, men bare en del av et større samtale (eller en bølge). Det er som en eneste IM samtale - en liten del av en større konversasjon og en større historie. Wavelets, men kan opprettes og administreres separat fra en bølge.
- Blip Mindre enn en Wavelet er en Blip er en enkel melding. Det er som en eneste linje med en IM-samtale. Blips kan ha andre blips festet til dem, kalles barn. I tillegg kan blips enten bli publisert eller upublisert (igjen, det er liksom som å skrive ut en IM-melding, men ikke sende det).
- Dokument: Et dokument som faktisk viser til innholdet i en Blip. Dette synes å referere til den faktiske bokstaver, ord og f
- Utvidelse: En utvidelse er en miniapplikasjon som fungerer innenfor en bølge. Så dette er programmer du kan leke med mens du bruker Wave. Det er hovedsakelig to typer utvidelser - Gadgets og roboter.
- Gadgeter: En gadget er et program som brukerne kan dela med mange, som er bygd på Googles OpenSocial plattform. En god sammenligning ville være iGoogle gadgets eller Facebook-applikasjoner
- Roboter: Roboter er automatiserte deltaker i en bølge. De kan snakke med brukere og samhandle med bølger.De kan gi informasjon fra kilder utenfor (f.eks. Twitter (Twitter vurderinger) ) eller de kan se innholdet i en bølge og utføre handlinger basert på dem (dvs. gi deg en Aksjekurs).

- Embeded Wave: En embeded bølgew er en måte å ta ut en Google Wave og samtalen innenfor den, og plassere den på f.eks ditt nettsted.Brukere kan bruke dette som et chatterom, som en måte å kontakte deg.

Fortsatt ikke fått nok av Google Wave? Selv om informasjonen er sparsom, kan forhåpentligvis denne samlingen av lenker hjelpe deg å forstå dette nye produktet enda mer.

Google Wave Dekning: Vi foreslår bokmerke Google Wave dekning og sjekke Mashable konsekvent for den nyeste informasjonen om Google Wave.

Google Wave Federation Protokoll: Google har gitt noen felles prinsipper, arkitektur, og mer detaljerte definisjoner på deres Wave

Google Wave API: For utviklere interessert i å bygge opp programmer på Google Wave, bør du sjekke ut Wave API nettsted.

Google Wave oppdateringer: Lyst til å bli informert mår Google Wave er tilgjengelig? Her er registreringsskjemaet.Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...