lørdag 30. mai 2009

Twitter II

Dette er Twitter
Facebook er den mest utbredte sosiale nettsamfunnet, men de skjelver i buksene avTwitter. Les her hva Twitter egentlig er.Twitter er det raskest voksende sosiale nettsamfunnet akkurat nå. (Foto: Skjermbilde)

Det skal ikke mye til før noe nytt på Facebook havner i mediene – en gruppe mot vold, en gruppe mot rasister eller kanskje en gruppe mot grupper.Alle er på Facebook, og Facebook er enerådende som sosialt nettsamfunn. Andre sosiale tjenester vil gjerne ha tak i brukere, og en av tjenestene er Twitter.

Akkurat som Facebook er Twitter en sosial tjeneste. Det som skiller de to er at Twitter har færre muligheter. Her finnes ikke bildegallerier, quizer eller muligheter for å «poke» hverandre.

Twitter er enklere. Det eneste man reelt kan gjøre, er å skrive statusoppdateringer, på maks 140 tegn, men det er da også hele idéen med tjenesten. Oppdateringer hele tiden, 24 timer i døgnet, så vennene alltid kan se hva du har på gang, tenker på eller driver med. Dette kalles en Tweet.Samtidig kan du gjøre det via sms, og det gir gode muligheter for å hele tiden kunne oppdatere Twitter-profilen din.

Oppretter du en Twitter-profil, kan du selv velge hvilke andre brukere du vil følge. Det krever ingen godkjenning eller lignende for å legge til en person til din liste. Gjør du det, vil du se vedkommendes statusoppdateringer på din Twitter-side. Omvendt kan alle også legge deg til og følge med i dine statusoppdateringer.

Dermed kan du følge med på hva for eksempel Bill Gates eller Barack Obama pønsker på – eller Jens Stoltenberg for å ta et hjemlig eksempel.

På Twitter kan du søke etter personer og deretter velge om du vil følge dem eller bare lese Twitter-siden deres. Du kan også abonnere på tweets via rss. Bill Gates sin Twitter-side kan du sjekke ut her.

Mikroblogging

Et annet ord for denne typen tjeneste er mikroblogging. Twitter legger seg et sted mellom en vanlig blogg og en tekstmelding (tjenesten kan også brukes fra din mobiltelefon).

Twitter ble startet som et forskningsprosjekt i San Francisco i 2006. I 2008 hadde Twitter rundt tre millioner brukere. I februar i år hadde tallet vokst til seks millioner, og det er nå det raskest voksende nettsamfunnet.

Du kan prøve Twitter gratis her.

Takk til Pc world Norge

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...