mandag 13. desember 2010

Toppfarten til julenissen

Julenissesleden er egentlig et hyperavansert luftfartøy.Julenissesleden må hinsides enhver sammenligning være et av de mest avanserte luftfartøyer som noen gang er blitt konstruert. Ellers ville den aldri i verden ha maktet det den må en gang i året. Og særlig ikke når en normal slede trukket av normale reinsdyr bare oppnår en temmelig behersket fart på mellom 30 og 40 kilometer per time alt etter føret og terrengets beskaffenhet.

I årenes løp har mange forsøkt å regne ut nissesledens hastighet, og derfor er det en rekke ulike resultater å ty til, men en av de mer kjente beregningene kommer her:

Det finnes omtrent 378 millioner kristne barn i verden i dag. Hvis hver familie har gjennomsnittlig 3,5 barn, og minst ett av barna er snilt, må julenissen rekke å besøke 108 millioner hjem i løpet av julekvelden.

Nissen får litt hjelp av jordrotasjonen, hvilket betyr at han har 31 timer å rutte med i stedet for de vanlige 24 timene. Likevel må han besøke omkring 1000 hjem per sekund. Hvis vi for regnestykkets skyld forutsetter at hjemmene er jevnt fordelt over hele planeten, må han tilbakelegge 120,8 millioner kilometer – og ennå har ikke nissen tatt en eneste pause. Hvor er arbeidstilsynet?

For å rekke alt dette, må han få sleden opp i cirka 1040 kilometer i sekundet, noe som utgjør rundt 3000 ganger lydens hastighet. Og han har bare ett tusendels sekund på seg på hvert besøk til å lande, klatre ned gjennom skorsteinen og levere gaver. Det er kanskje ikke så underlig at man aldri klarer å treffe på ham.Kilde: http://ww.illvit.no

Ingen kommentarer:

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...