tirsdag 14. november 2017

Arts and culture

Google Arts and Culture

Historie
Google Arts and Culture ble lansert i 2011 som Google Art Prosject og det var et resultat av et 20% tidsprosjekt fra Googler Amit Sood. Ideen var ganske enkel. Gjennom å digitalisere kunst fra hele verden ville man gjøre viktige kulturmaterialer mer tilgjengelige for mennesker fra hele verden.
Google Streetview-teknologi er brukt til å fange bilder inne i museer for å skape virtuelle turer hvor folk kan gå gjennom ulike gallerier i museer fra hele verden. Besøkende kan zoome inn på malerier og se en rekke fakta om de forskjellige verkene. I løpet av årene siden starten har prosjektet utvidet seg og utviklet seg til å omfatte mye mer enn kunst. Google samarbeidet opprinnelig med 17 museer i 9 land. Innen et år utvidet prosjektet til å omfatte 150 museer i 40 land. Det tallet har steget til over 1000 partnere!


Navigere

Home
Tilbake til startsideb


Explore
Her kan du utforske ulike kategorier og kolleksjoner


Nearby
Her får du opp ting som er i nærheten. DU må akseptere at google får vite hvor du er først
Favorites
Her vil det somdu har samlet som dine favoritter samles.


Collections (Samlinger) - Dette alternativet lar deg utforske kunstsamlinger fra hundrevis av museer fra hele verden.
Når du åpner en samling fra et av museene, vil du se elementer i samlingen deres
  • etter popularitet
  • året de ble opprettet
  • eller fargefamilie.
Informasjon om museet er også tilgjengelig i denne visningen, inkludert driftstimer og en link til det offisielle nettstedet for museet.
I mange tilfeller når du åpner en samling eller besøker museumet på google maps, vil du se et lite gult Pegman-ikon. Dette indikerer at du kan utforske samlingen ved å turnere museet ved hjelp av Street View. Det er en fantastisk måte å fordype seg i opplevelsen. Klikk på Pegman for å hoppe inn i museet og navigere med pilene, velge et bilde fra skuffen eller ved å hoppe rundt på gulvplanen.Theme (Tema)
Her kan du utforske ulike tema. Du får fortalt om temaet i bilde og iblandt lyd.
Artist (Kunstnere) - Dette er den beste måten å søke på hvis du søker etter en bestemt artist. Du vil finne biografisk informasjon så vel som alle deres elementer. Hver av disse samlingene kan deles direkte til Google Classroom ved hjelp av delingsknappen.


Medium  - Hvis du er på jakt etter en bestemt kunstart, er dette en fin måte å søke på hele nettstedet sortert etter kunstform. Det er godt over 200 alternativer som bidrar til å begrense søket til svært spesifikke resultater. Eksempel på kunstform er
  • klær, inkludert bomull,
  • lær,
  • Keramikk
  • nylon
  • skulptur
  • ulike maling (akryl, olje,...)

Art movements
(Kunstbevegelser) - Dette er en av mine favoritt måter å søke på i Google Arts and Culture. Her kan du omorganisere elementene etter når de ble opprettet. Det er fascinerende å interessant å sammenligne hva ulike kunstnere skapte under samme tidsepoke eller å sammenligne verk fra forskjellige kunstnere i samme tidsperiode.

Historical moments (Historiske arrangement)
Historiske arrangementer er samlinger av hundrevis av historiske verdensarrangementer som går helt tilbake til 3100 før Kristus. Når du åpner en samling, finner du primære kilder, vanligvis i form av fotografier og video, samt bakgrunnsinformasjon om arrangementet. Noen av samlingene inkluderer historier som inneholder enda mer informasjon. Disse samlingene er et fantastisk supplement til hva elevene lærer om i historie i klassens vanlige historietimer.

Historical Figur collection
Den historiske personsamlingen er fullpakket med biografisk informasjon om hundrevis av mennesker som går tilbake i 5000 år! Hver samling inneholder lenker til artefakter tilknyttet hver person. Hvis du for eksempel velger James Madison, vil du kunne se 
en ørkenkjøler fra hans personlige samling
et brev som han skrev til Benjamin Harrison
et brev han mottok fra John Quincy Adams.

Ingen kommentarer:

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...