lørdag 16. november 2019

Prioritert innhold i min


Arbeidsområder:



Her er dokumentene Google mener er mest relevante for deg akkurat nå. Dette er vanligvis de nyeste eller tidsriktige filene du har åpnet. På hvert dokument kan du klikke på "tre prikker" for å samhandle med filen som normalt i Disk. Du kan også fjerne filen fra visningen ved å velge "Ikke et nyttig forslag".



Min Disk - prioritert innhold utover stjernemerkede filer



Google gjorde en oppdatering av Google Disk tidligere i år. De kaller det prioritert innhold i Google Disk. Da jeg først så dette tenkte jeg ikke så mye på det men jeg har skiftet mening. Det jeg trodde var en "dette synes vi er nyttig for deg ", har blitt til “ viktige grupper/filer for mitt arbeid i dag ”. 


Jeg bruker prioriterte filer hvis jeg i perioder trenger å ha visse filer enkelt tilgjengelig, (jeg trenger ikke å lete gjennom Disk for å finne de). Prioriterte filer er bare tilgjengelig for G Suite-kontoer (ikke personlige kontoer) og har to deler. 


Sjekk ut detaljene nedenfor for å lære hvordan du bruker prioriterte filer for å holde deg organisert og jobbe raskt!


Delene av prioritetssiden:

  • Prioritet:
    • Her vil du kunne opprette en gruppe av filer med (nesten som sin egen mappe) enklere tilgang. Du kan opprette så mange arbeidsområder du vil, legge til opptil 25 filer i hvert arbeidsområde, og når du ikke lengre har bruk for arbeidsområdet kan du “skjule” eller “fjerne” det.

  • Arbeidsområde:
    • Her vil du kunne opprette en gruppe av filer med (nesten som sin egen mappe) enklere tilgang. Du kan opprette så mange arbeidsområder du vil, legge til opptil 25 filer i hvert arbeidsområde, og når du ikke lengre har bruk for arbeidsområdet kan du “skjule” eller “fjerne” det.

Slik jobber du med prioritetssiden:

  • Lag et arbeidsområde:
    • Klikk på " Opprett " ved siden av ordet Arbeidsområder på prioritetssiden.

    • Navngi området (1) og klikk "Opprett" (2)
    • ¨En nytt vindu vil nå be deg velge filer (fra et forslag) for å legge til (1) men du kan klikke på "Velg andre filer" (2)  for å få mer. Velg fra Disken (3)  hva du vil legge til (4) i dette arbeidsområdet, klikk på "Tilføy" (5) og klikk på "Ferdig".

    • Det nye arbeidsområdet ditt er nå opprettet! Du kan legge til og fjerne filer når du måtte ønske det. "Legg til" lar deg legge til nye filer i dette arbeidsområdet, og hvis du klikker på de tre prikkene, vil du se "Fjern fra arbeidsområdet" på individuelle filer.

  • Når du er ferdig med dette arbeidsområdet og ikke lenger vil se det, kan du skjule eller fjerne det. Skjul bare fjerner den vekk for senere bruk mens fjern sletter den. Ingen grunn for bekymringer, filene dine blir ikke fjernet fra Disk, bare fra denne synlige "pakken".

Hvis du skjuler arbeidsområdet, kan du finne det senere i delen "Skjulte arbeidsområder" nederst. Disse kan bringes tilbake til senere bruk!


Ingen kommentarer:

Prosjektet har vært vellykket

Innføringen av Chromebooks i askerskolen har båret frukter. – Ingen vil tilbake til PC-traller og datarom https://t.co/I4VQ4wEWNF Rapport...