tirsdag 21. januar 2020

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et verktøy der man kan opprette et nettsted som kan brukes som et nav med informasjon. Lærere elsker Google Nettsteder for å lage et digitalt klasserom eller nettsted på klassenivå eller for hele skolen.
Det som tar “nye” Google Nettsted til et høyere engasjementsnivå, er å la elever opprette egne nettsteder. Google Nettsteder er et superenkelt verktøy, så det egner seg til godt til elevbruk. Når elevene skaper arbeid for et utvalgt eller bredt publikum utenom lærerne og skolen (og muligens foreldrene), øker motivasjonsnivået eksponentielt.
En måte elever kan bruke Google Nettsted på er å lage ePortfolios, en samling med utvalgte arbeid som demonstrerer læring og utvikling over en periode. Tenk: en ringperm, men online. Innhold fra Google Disk kan gjennom noen tastetrykk enkelt integreres på et Google Nettsted.  Når man gjør en endring på orginalfilen , da oppdateres den “automagiskt” på ditt Nettsted. 
Det som er flott med Google Nettsted er at du har full kontroll over hva som vises for ditt publikum. 
Du kan 
  • opprette et helt privat nettsted, 
  • dele nettstedet med bestemte personer for å la dem se og / eller redigere, 
  • dele nettstedet med bare din organisasjonen, eller 
  • gjøre nettstedet ditt helt offentlig. (alle som har linken kan se innhold)
Når elever skal lage et nettsted, kan man med fordel la dem jobbe seg opp til et mer og mer åpent publikum. Start med en privat, og da en mer sikker online praksis for å etter hvert jobbe seg opp mot et mer offentlig publikum. Det er viktig å være bevisst om sikker online praksis når vi hjelper elever med å nå et større publikum.
Noen kritikere mener at Google Nettsteder ikke tilbyr noe interaktivitet for publikum. Du trenger ikke være særlig kreativ i bruken for dette er usant. For å gjøre et Google Nettsted mer interaktivt, kan du for eksempel legge inn et Google skjema for dine følgere å fylle ut akkurat der på hjemmesiden. Du kan til og med legge inn regnearket med svar så seerne ser hva andre har svart. Eller koble brukerne til et innebygd, samarbeidsdokument, regneark eller lysbilde. Dette er bare noen få alternativer for å komme i gang med å gjøre et Google Nettsted interaktivt for publikum.
Når du har begynt arbeidet med å la elevene nå et større publikum, vil du umiddelbart se et økende engasjement i deres arbeid. Du innser rimelig raskt at du (og elevene dine) ikke vil ha det på noen annen måte.

Ingen kommentarer:

Google Nettsteder (nye)

Google Nettsteder, eller jeg bør spesifisere, “Nye” Google Nettsteder kan være et ekstremt engasjerende verktøy. Googles Nettsteder er et...